Огляд оновлення Windows 8.1. Повернення кнопки Пуск

блог

Друзі!

Ради повідомити Вас про запуск нашого блогу! Тут ми розміщуватимемо найцікавіші новини IT, огляди на програми і статті по програмуванню. Власне ось наша перша стаття про довгождану кнопку пуск в Windows 8.1.

пуск windows 8.1Користувачі Windows 8 можуть безкоштовно cкачать і встановити оновлення Windows 8.1 вже зараз. Власникам же Windows 7 за нову ОС треба буде заплатити - 5 990 рублів за звичайне або 9 990 рублів за професійне видання, з підтримкою видаленого робочого столу, шифрування даних і функцій підключення до домена. Такі ціни вказані в офіційним онлайн-магазині Microsoft. Для порівняння, в штатах нова Вісь обійдеться вам в 120$ за звичайну і 200$ за професійну версію.

Пройшов приблизно рік як світ побачив повністю нову операційну систему Windows 8. Більше десяти років концепція Windows істотно не мінялася, але нова ОС була кардинально перероблена, що можна легко пояснити прагненням адаптувати систему для десктопів і планшетів. Відмітною особенностьтью стало те, що система стала сенсорною, а Microsoft стала утілювати в життя абсолютно нову ідеологію. В результаті, зміна напряму розвитку виявилася занадто поспішною -  багатьом юзерам "вісімка" здалася абсолютно незвичною і незрозумілою.

Після оновлення до Windows 8.1 відмінностей нової системи непомітні. Але ось вона!!! Довгождана кнопка Пуск! Вона повернулася на своє законне місце в лівому нижньому кутку екрану. Кликнувши по ній перший раз, виникає легкий подив: навіщо я викачував і встановлював це оновлення якщо знову відкривається ця незвична і незручна плитка? Але кликнувши правою кнопкою мишки або утримуючи Пуск натиснутим, все відразу встає на свої місця. Пункти Панель управління, Диспетчер пристроїв, Програми, Вимкнути і інше розташовані звичним списком.  Згадайте що доводилося робити, щоб просто вимкнути комп'ютер в "вісімці"!smiley Починаєш усвідомлювати, що недаремно згаяв час.

На жаль, звичне старе меню "Пуск" повністю повернути не вийде. Або Ви залишаєтеся на "сімці", або використовуєте сторонні застосування, наприклад, Iobit Start Menu 8 або Start8.

Варто також відмітити, що час завантаження системи трохи скоротився із-за додаткової оптимізації. Вообщем, Microsoft увесь цей рік наполегливо працювала і в системі з'явилися значні зрушення.

Чому ж Microsoft відмовилася від старого доброго Пуску?. Відмову пояснюють прагненням дати інтерфейсу нове життя як на звичайних комп'ютерах, так і на планшетах. У рамках старого Пуску таке було б нереальне, а ось з плитками це відмінно реалізовано.

Author: www.FreeSmartSoft.com